skip to Main Content

Productie 1990-2014

Productie 2014-

De Eldon Roadster

De Eldon Roadster zag in 1990 het levenslicht onder de naam Racecorp LA. Het bedrijf Racecorp werd opgericht in de jaren tachtig als een dienstverlenend bedrijf aan de autosport industrie. Zij bouwden éénzitters voor het racen in Italië. De LA (Seven) werd oorspronkelijk ontworpen door ingenieur Steve Amos, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van Arrows’ Formule1 chassis, in het jaar 1990. Ze hadden nauwe connecties met de Formule1 wereld evenals met de Formule Ford.

Eldon House Automotive nam de productie van de Racecorp LA in het jaar 1992 over. Hier werd de auto doorontwikkeld en verkocht.

Sens Auto Nederland werd in 1996 de Nederlandse importeur van de Eldon Roadster.  Het was het bedrijf van Rein J.B. Smilde. Er zijn toen een aantal Eldon Roadsters in Nederland verkocht. Als ‘turn-key’ en in Kit-vorm.

Vanaf eind 2014 is de productie naar Nederland gehaald door Pieter Wijnstra en Rogier Smilde (zoon van Sens Auto eigenaar Rein Smilde). Vanaf januari 2015 zijn zij officieel fabrikant van de Eldon Roadster.
Eldon Roadster Nederland is gevestigd in Friesland en momenteel wordt er aan de eerste nieuwe Eldon Roadster gebouwd.

De Eldon Roadster heeft als donor auto de Ford Sierra. Hiervan wordt o.a. de aandrijflijn gebruikt.

Verder, afhankelijk van de uitvoering, worden ook diverse andere Ford onderdelen gebruikt.

Er komt een Classic en een Sport uitvoering op de markt.

Voor meer informatie over Eldon Roadster Nederland en voor meer specificaties kunt u terecht op www.eldonroadster.nl.

Back To Top