skip to Main Content

HKT

Oprichting van Höckmayr Kfz Technik was in juni 1983. In de jaren 1983 tot 1990, hield HKT zich voornamelijk bezig met raceauto’s, tuning en onderhoud van de voertuigen op circuits. In 1990 ging het bedrijf zich ook bezig houden met de verkoop van Sevens. Eerst als een autohandelaar sinds 1993 als partner in het netwerk van de voertuigfabrikant Seven Plus. In deze samenwerking nam HKT de ontwikkeling en het ontwerp van het chassis en de motor voor zijn rekening .

In het jaar 1996 ontvangt “HKT” een wereld fabrikant nummer dat is geregistreerd bij de Federal Motor Vehicle Office. Ook dit jaar, gaat de nieuw ontworpen HKT Seven de eerste keer in de productie uitgerust met een Audi turbo motor. De HKT Seven is volledig gebouwd in de HKT fabriek draaien en frezen onderdelen, lassen met verschillende materialen zoals aluminium, staal en roestvrij staal bieden hoge kwaliteit, lange levensduur en een aantal klantspecifieke eisen.

HKT filosofie

Bij HKT pakt met de onderdelen niet zomaar van de plank. Onze technische know-how in combinatie met de ideeën van de klanten zijn het resultaat van een op maat maken van een uniek stuk. Elk voertuig dat ons bedrijf verlaat draagt de handtekening van de bouwer en de toekomstige eigenaar. Ondernemerschap en een verscheidenheid aan activiteiten in de autosport, wiens ervaring in alle wegvoertuigen toegepast. In 2006, werd de opvolger van de HKT Seven ontwikkeld. De nieuwe HKT Seven RS is leverbaar in twee versies, de RS en RS Clubsport. Dit voertuig is gebaseerd op een nieuw ontworpen en versterkt chassis. De achterste geometrie werd opnieuw herzien en voorzien van een nieuwe ophanging. De RS design geeft dit voertuig het uiterlijk van een ultieme sportwagen zonder het oorspronkelijke ontwerp van de Seven te verliezen

Back To Top