skip to Main Content

Nooitgedacht

Nederland
2004
Website: marcel-hendrikx.nl

De bouw van de “Nooitgedacht” is in 2014  door Marcel Hendrikx gestart. De uitdaging was om de kitcar geheel zelf te bouwen en deze via de RDW goedgekeurd te krijgen. De auto is gebaseerd op de bouwbeschrijving van Chris Gibbs zoals beschreven in het boek “Building a sportscar on a budget” (Haynes). Om de uitdaging ook budgettair aantrekkelijk te houden is gekozen voor een dieselmotor omdat deze volgens de Nederlandse belastingwetgeving nagenoeg BPM vrij gebouwd kon worden.

Als basis voor de techniek is gekozen voor een BMW 318TDS Compact vanwege de achterwielaandrijving waarbij de achterwielophanging die bijna 1 op 1 in het chassis geintegreerd kon worden. Daarbovenop heeft de diesel, met een vermogen van 120 Pk na tunen, als voordeel dat deze zuinig is en altijd over voldoende koppel  (250 Nm) beschikt om relaxed te kunnen toeren.

In vergelijking met andere Lotus Super 7 replicas, is de auto ruimer (en daardoor ook iets groter en hoger) en comfortabeler. Door de gekozen achterwielophanging is de bagageruimte “riant”. De “Nooitgedacht” is in 2017 voorzien van harde deuren en een innovatieve dakconstructie die naar voren opengeklapt kan worden om het in- en uitstappen te vereenvoudigen. De dakconstructie kan tijdens het rijden blijven zitten en het dicht maken kan hierdoor binnen de minuut geschieden.

De geel-zwarte kleurstelling is gebaseerd op de kleuren van het tenue van Sjeng Hendrikx (vader van de bouwer) die in de jaren 70 en 80 successen vierde in de draf en rensport o.a. met paarden als Cherie Spencer en Monty Buitenzorg.

Website: marcel-hendrikx.nl

Back To Top