skip to Main Content

Ruiter

Nederland
1992 – 1992
Ruiter Engineering, Zaandam

Een De Ruiter is een in Nederland gebouwde wagen.

Rijden met deze machine is een belevenis die je niet snel vergeet. Een rit met een De Ruiter laat zich dan ook het best omschrijven als een grote egotrip.

Je rijdt deze opvallende machine om ermee gezien te worden en vooral om zelf de rijsensatie te ondergaan die een wagen als deze nu eenmaal biedt. De hoofdkenmerken van dit apparaat? Het is een tweezits cabrio met een dikke V8 onder de motorkap die, zoals het hoort, de behoorlijk aan de maat zijnde achterwielen aandrijft. En niet te vergeten: het is een Nederlands produkt. Auto en Design brengt een bezoek aan het ‘atelier’ waar iedere De Ruiter met veel zorg in elkaar gezet wordt. Tevens krijgen we de gelegenheid om de inhoud van het woord ‘ego-trippen’ wat beter te leren kennen.

De geestelijke vader van al dit moois is Ap de Ruiter. Dit verklaart meteen de herkomst van de naam die de auto’s dragen. Ap wordt allang gefascineerd door het concept van de Lotus Super Seven dat al jaren een grote groep fans kent. Wat voor hem als een hobby begon, is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze aangelegenheid.

De Ruiters er nog steeds. Jaren geleden was dit dus het eerste probeersel van Ap. Ondertussen zijn er bijna 150.000 zware kilometers onder het dikke rubber van deze wagen doorgegaan en is hij inmiddels toe aan een grote revisie beurt. Er zijn zelfs plannen om dit exemplaar uit te rusten met een V8 biturbo motor, om er vervolgens races mee te gaan rijden. Maar dit waren plannen in een pril stadium.

Back To Top