skip to Main Content

De 7sprong

Evenementen > 2017 > juli > De 7sprong

Over dit evenement

Door Ruud van der Burg

Ruurlo

Deel Nederland: Gelderland
Locatie: De Heikamp, Hengeloseweg 2, Ruurlo
Organisatie: Reinder Boekelman

Het gebied dat door deze rit wordt doorkruist is voor velen nog een “terra incognita”, dat gaat nu veranderen. Het oostelijke deel van de Achterhoek is mooi en erg afwisselend, een zogenaamd coulissen landschap. Een licht glooiend gebied met bosschages, weilanden, houtwallen, veengebieden, essen, meanderende riviertjes en beken, verspreid in het gebied kastelen, water- en windmolens en oude boerderijen. Het dichte wegennet is nogal bochtig met vaak links en rechts bomen, waardoor het boeiend toeren is.

De rit start in Ruurlo bij De Heikamp, vandaar richting Zelle, Kranenburg, Borculo naar de lunchlocatie, een oude Saksische boerderij: Erve Kots. Naast horeca ook de locatie van een Museum over het oude boerenleven en een expositie over het beleg van Grol (Groenlo) tijdens de 80-jarige oorlog.

Hierna gaat de route verder via Meddo, Winterswijk, Aalten, Zelhem en komen we weer aan bij het eindpunt: Restaurant De Luifel.

Tijdens de rit zijn er voldoende mogelijkheden voor een terrasbezoekje.

– Verzamelen De Heikamp, Hengeloseweg 2, Ruurlo (T: 0573 452090) vanaf 10:30 uur.
– Start rit 11:30 uur.
– Lunchstop bij Erve Kots, Eimerseweg 4, Lievelde (T: 0544 371691), ca. 13:00 uur.
– Vertrek 14:30 uur.
– Einde rit Restaurant De Luifel, Dorpstraat 11, Ruurlo (T: 0573 451312), ca. 17:00 uur..

De rit is ongeveer 135 km lang.

Routes downloaden   

Back To Top