skip to Main Content

Koningsrit – Toeren langs Boeren in het Groene Hart

Evenementen > 2019 > april > Koningsrit - Toeren langs Boeren in het Groene Hart

Over dit evenement

Door Ruud van der Burg

Noord IJsseldijk 107d, 3402 PG  IJsselstein

Deel Nederland: Utrecht
Start locatie: Restaurant Marnemoende
Adres: Noord IJsseldijk 107d, 3402 PG  IJsselstein
Organisatie: Bert en Anja Looman

Toeren langs Boeren in het Groene Hart

Het Groene Hart wordt zo genoemd omdat het een groot overwegend groen gebied is met veel open ruimte, omsloten door dicht(er) bevolkt stedelijk gebied.

De meeting is dit jaar op 28 April (het weekeinde na Pasen) en start on 11:00 uur in IJsselstein (in Utrecht).
Het begin van de route loopt via de bochtige Lekdijk, zodat de stuur spieren losgemaakt kunnen worden, naar Schoonhoven.
Vervolgens gaan we via veelal 60 km wegen, met aan de ene kant water en andere kant boerderijen en (land)huizen, midden door het Groene Hart Toeren.
Onderweg doen we verschillende Dorpjes en Stadjes aan, waarbij de route ons zoveel mogelijk door de historische centrums voert.

De voorgestelde lunchplaats is Montfoort waar zich verschillende restaurants bevinden in het historische centrum. Na de lunch vervolgen we de route via typische boerenwegen naar de noordzijde van het Groene Hart. Onderweg komen we door karakteristieken dorpjes als Kanis en Kockengen.
Het laatste deel van de route voert ons langs de Vecht om vervolgens via Breukelen naar de eind locatie in Harmelen te rijden. In totaal is de route ca 130 km lang en komen we langs voldoende benzinestations (deze worden aangegeven in de route beschrijving).

De start en eind locatie moeten nog besproken worden tijden het schrijven van deze tekst dus houdt de website in de gaten.
Wij hopen zoveel mogelijk Leden en Sevens te zien tijdens de Koningsrit en dat de weergoden ons goed gezind zijn met een mooie droge voorjaarsdag.

Eindpunt: Restaurant De Kloosterhoeve
Adres: Kloosterweg 2, 3481 XC  Harmelen

Route bestanden   

Graag zien we jullie op 28 april

Back To Top