skip to Main Content

Grens Toer

Evenementen > 2019 > juni > Grens Toer

Over dit evenement

Door Ruud van der Burg

Deel Belgie: Limburg
Locatie: Brasserie “Het Rode Bos”
Adres:  Varnstraat 17, B-3793, Teuven (B)
Organisatie: Marcel Hendrikx

 

Op 23 juni zijn jullie uitgenodigd voor de grenstour.

Een toertocht door het uiterste puntje van Limburg en de Belgische Ardennen.

De tocht start bij Brasserie “Het Rooie Bos” nabij Teuven in het hart van de voerstreek waar het genieten van het mooie heuvellandschap kan beginnen, onder het genot van een kopje koffie en authentieke Limburgse vlaai.

De tocht voert ons vervolgens via het hart van de voerstreek richting de Ardennen waar we o.a. Remouchamps en Spa zullen aandoen. Van hieruit is het mogelijk een omweg van zo een 20 km te volgen langs het circuit van Francorchamps en Malmedy. Op de terugweg is er de mogelijkheid de Stuwdam van Gileppe te bezoeken of het grote Amerikaanse oorlogskerkhof van Henri Chapelle.

Aan het einde wordt nog een stukje voerstreek aangedaan gevolgd door een afsluitende rit over de welbekende Mergelland route om te eindigen nabij Vaals bij Lodge 7. Hier is de mogelijkheid iets te eten en drinken.

Gezien de zuidelijke ligging van deze route leent dit zich voor een mooi weekendje Zuid Limburg.

Er zijn vele hotels te vinden met voldoende parkeerplaats rondom Noorbeek, Slenaken en Epen, allemaal op korte afstand van de startplaats.

Link naar de route    

Back To Top