skip to Main Content

British Race Festival

Evenementen > 2019 > juli > British Race Festival

Over dit evenement

Door Ruud van der Burg

Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort

Deel Nederland: Noord Holland
Waar: Circuit Zandvoort
Locatie: Burgemeester van Alphenstraat 108, 2041 KP Zandvoort
Organisatie: Harm Slijkhuis

Het British Race Festival, op 6 en 7 juli op Circuit Zandvoort, wordt weer een groot spektakel.
Op het programma staan raceklassen uit de categorie ‘Best of British Motorsport’.
Kom kijken en luisteren naar hedendaagse Britse supercars, naar sportscars uit de jaren ’20 en ’30 en geniet van een groot en divers overzicht van Britse merkenclubs.

Trouwe bezoekers van het British Race Festival herinneren zich zonder twijfel de races van de Mini7 Racing Club. Goed nieuws: de raceklasse rond de klassieke Mini is weer van de partij voor een fraai staaltje close racing.
De klasse Triumph Competition & British HTGT is een vaste gast op Circuit Zandvoort, met naast diverse modellen van Triumph ook raceklassiekers van merken zoals MG, Jaguar en Marcos.
Groot Brittannië is traditioneel de thuishaven van veel succesvolle fabrikanten van formuleauto’s. De klasse Historic Monoposto Racing en de Britse Monoposto Racing Club bieden een fraai overzicht van onder meer Formule Ford- en Formule 3-bolides.
Daarnaast komt de altijd spectaculaire Porsche Cup Historic Challenge in actie.

Bijna 100 jaar Britse Supercars
Na het succes van vorig jaar, organiseert Louwman Exclusive de tweede editie van de Louwman Exclusive Fandays. Reken ook dit jaar weer op een oogverblindende line-up van onder meer McLaren, Bentley, TVR en Morgan. Louwman Exclusive nodigt niet alleen klanten met hun ultra-exclusieve auto’s uit, de bijzondere bolides gaan ook het circuit op!
De Vintage Revival Zandvoort toont alweer voor de vijfde keer een even prachtig als groot veld pre-war raceauto’s en sportscars. De auto’s uit de jaren ’20 en ’30 zijn van illustere merken zoals Bentley, Bugatti, Alvis en Riley.

Back To Top