skip to Main Content

Koningsrit – late edition

Evenementen > 2020 > augustus > Koningsrit - late edition

Over dit evenement

Door Ruud van der Burg

Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer Blaauwe Kamer 14, 6702 PA Wageningen

Deel Nederland: Gelderland
Start locatie: Panorama Restaurant De Blaauwe Kamer
Adres:  Blaauwe Kamer 14, 6702 PA Wageningen
Organisatie: Bert & Anja Looman

De Koningrit van 2020 vertrekt dit jaar vanuit Wageningen.
We zijn welkom voor koffie met gebak bij restaurant de Blaauwe Kamer in Wageningen vanaf 10:00 uur.

Na vertrek omstreeks 11:00 loopt het eerste deel van de route door een bosrijke omgeving van de Utrechtse heuvelrug richting Austerlitz. Daarna buigt de route naar het zuid-westen. Dit deel van de route loopt veelal via (smalle) polderwegen richting de Randstad.

Via Houten rijden we door het plaatsje Vreeswijk met verschillende restaurants waar mogelijk geluncht kan worden (Let op: er is geen reservering gemaakt met een restaurant voor de lunch). De route gaat vervolgens via de Princes Beatrix Sluis naar de Lekdijk. Aan het begin van de Lekdijk zijn er verschillende recreatiegebieden ( ’t Waal, Heulse Waard en Tul en Het Waal) met parkeergelegenheden waar prima een meegenomen lunch genuttigd kan worden en de benen gestrekt.

Daarna volgt de route de bochtige Lekdijk tot aan Wijk bij Duurstede waar we met een veer de Lek oversteken naar Gelderland. Het laatste deel van de route doet de Gelderse plaatsjes as Rijswijk, Maurik, Lienden en Kesteren aan, om vervolgens bij restaurant Moeke aan het Veerplein in Rhenen te eindigen.

Tips:
– Op de eerste deel van de route komen we langs voldoende tankstations
– Veerboot kost ca 2.50 euro (contant betalen)

De route is in totaal ca 125 km en hopen zoveel mogelijk leden en Sevens te zien tijdens deze late edition van de SSCN Koningsrit 2020.

link naar de route   

Back To Top