skip to Main Content

Limburg meeting

Evenementen > 2020 > augustus > Limburg meeting

Over dit evenement

Door Ruud van der Burg

Café Quanten, Dorpsstraat 3 6261 NH Mhee

Deel Nederland: Limburg
Waar: café Quanten
Locatie: Dorpsstraat 3 6261 NH Mheer
Organisatie: Marcel & Sonja Hendrix

In augustus Organiseert Marcel Hendrix voor ons een mooie rit door Limburg.

Jullie zijn van harte welkom tussen 10 en 10.30 uur in het uiterste zuidelijke puntje van Limburg. Het startpunt is bij café Quanten, Dorpsstraat 3 6261 NH Mheer. Hier staat koffie met echte Limburgse Vlaai klaar.

Het is de moeite waard om het kasteel van Mheer (14e eeuw) achter de kerk te bezichtigen. Dit is een klein maar mooi gebouwd kasteel waar ook jaarlijks de slipjacht van de koninklijke ruitervereniging van Soestdijk plaatsvind.

De tocht start in  Nederlands Limburg, maar gaat al snel de grens over richting België. Hier kronkelen we door de heuvels van het Voerdal via een grote omweg terug naar Slenaken en vervolgens Epen. Vanaf Heijenrath (ongeveer halfweg de route) tot aan Epen zijn diverse terrassen die aangedaan kunnen worden, waaronder “het mooiste terras in Nederland” van de Gerardushoeve direct na de Eperheide.

Het tweede deel van de tocht voert ons via een stuk Mergellandroute, via de Eijserheide, de Fromberg (wijngebied) en het plateau bij Schimmert richting het noorden. We eindigen bij het Steinerbos waar in bosrijke omgeving parkeergelegenheid is en de mogelijkheid voor een hapje en drankje.
Het Steinerbos ligt vlak bij de autosnelweg A2 ter hoogte van Geleen;
Adres: Stadhouderslaan 220, 6171 KP Stein

Degenen die een dag eerder komen, of een dagje langer willen blijven, kunnen voldoende slaapgelegenheden vinden nabij Valkenburg, Noorbeek, Slenaken of Epen alles op minder dan 10 km vanaf de startplaats.

Tot 16 augustus

Sonja en Marcel

ATTENTIE:

  • met tikkies betalen
  • zelf de routes uit printen op papier

Link naar de route    

Back To Top