skip to Main Content

Rondje klein Venetië

Evenementen > 2020 > oktober > Rondje klein Venetië

Over dit evenement

Door Ruud van der Burg

Brasserie Oer aan de Van Helomaweg 18, 7971 PX in Havelte

Deel Nederland: Drente
Waar: Havelte
Locatie: Brasserie Oer aan de Van Helomaweg 18, 7971 PX in Havelte
Organisatie: Gert de Haan

Door de beperkende gezondheidsmaatregelen dit jaar is een reis naar het mooie Venetië bijna onmogelijk. Maar in ons mooie Nederland hebben we een klein Venetië.

Zondag 11 oktober is het plan om onze meeting daar in Giethoorn te eindigen. Het is dan mogelijk aan het eind van de dag, na de eventuele drukte, vanaf een bootje op het water of lopend dit pareltje te bekijken.

De start van de meeting is vanaf Toegangspoort Holtingerveld in Havelte. Vanaf 10 uur staat de koffie met taart klaar in Brasserie Oer aan de Van Helomaweg 18 in Havelte. We vertrekken rond 11.15- 11.30 uur richting het Drents Friese Wold.

Ja, het gaat een route worden door 3 provincies van ongeveer 130 km lengte.

Na de bossen en heide in het oostelijk deel van de route komen we in het westen terecht in Nationaal Park Weerribben – De Wieden. Dus een rit door een bosrijke en waterrijke omgeving, inclusief het plaatsje Muggebeet.

Onderweg wordt geprobeerd een bezoek aan Carrosso-Classic-and-Sportcars in Oldemarkt in te plannen. De rit eindigt in Giethoorn zoals gemeld waar eventueel na een drankje ook een diner mogelijk is voor de terugreis naar huis wordt begonnen.

In de omgeving zijn veel overnachtingsmogelijkheden om er een lang weekendje van te maken. Voorbeelden zijn B&B’s (zie ook “Bij ons op 20”, van Kees & Marion Post, te Nijeveen ligt in de driehoek Meppel, Giethoorn, Havelte, advertentie in SuperB), hotels of herbergen in omgeving Havelte, Fletcher Steenwijk, Fletcher Giethoorn of Van der Valk in Spier, Zwolle en Wolvega.

Tot 11 oktober en hopelijk mooi herfstweer!

Sevengroeten

 

Link naar route volgt nog

Back To Top