skip to Main Content

Limburg meeting , maar dan omgekeerd

Evenementen > 2021 > oktober > Limburg meeting , maar dan omgekeerd

Over dit evenement

Door Bert Looman

Stadhouderslaan 220, 6171 KP Stein

Over:

Waar:              Nederland – Limburg

Locatie:          Het Steinerbos

Adres:             Stadhouderslaan 220, 6171 KP Stein

Organisatie:    Marcel & Sonja Hendrix

In oktober herhalen we de Limburg rit van het afgelopen jaar die door de onverwacht hevige buien grotendeels in het water was gevallen. Het zal dezelfde route zijn maar dan omgekeerd dus van eindlocatie naar de startlocatie!

Jullie zijn van harte welkom tussen 10 en 10.30 uur in het Steinerbos  vlak bij de autosnelweg A2 ter hoogte van Geleen. Hier staat koffie met echte Limburgse Vlaai klaar.

Het eerste deel van de tocht voert ons via het plateau bij Schimmert, de Fromberg (wijngebied) ,via de Eijserheide en een stuk Mergellandroute, richting het zuiden . Vanaf Epen tot aan Heijenrath (ongeveer halfweg de route) zijn diverse terrassen die aangedaan kunnen worden, waaronder “het mooiste terras in Nederland” van de Gerardushoeve bij de Eperheide.

Het tweede deel van de tocht voert door Epen,  Slenaken en daarna door de heuvels van het Voerdal  en via een een klein stukje België terug naar Nederland en de eindlocatie in Mheer.

De eind locatie is in het uiterste zuidelijke puntje van Limburg bij café Quanten, Dorpsstraat 3 6261 NH Mheer. Hier zijn we welkom voor een drankje en andere versnaperingen.

Het is de moeite waard om het kasteel van Mheer (14e eeuw) achter de kerk te bezichtigen. Dit is een klein maar mooi gebouwd kasteel waar ook jaarlijks de slipjacht van de koninklijke ruitervereniging van Soestdijk plaatsvind.

Degenen die een dag eerder komen, of een dagje langer willen blijven, kunnen voldoende slaapgelegenheden vinden nabij Valkenburg, Noorbeek, Slenaken of Epen alles op minder dan 10 km vanaf de startplaats.

Tot 10 oktober en hopelijk zijn de weer goden ons wel gezind dit jaar.

Sonja en Marcel

ATTENTIE:

  • zelf de routes uit printen op papier
Back To Top