skip to Main Content

Mooi Limburg

Evenementen > 2022 > mei > Mooi Limburg

Over dit evenement

Door Bert Looman

Dorpsstraat 3, Mheer

Over:

Waar:              Nederland – Limburg

Locatie:           Cafe Quanten

Adres:            Dorpsstraat 3, 6261 NH Mheer

Organisatie:    Marcel & Sonja Hendrix

Vur kinne eindelik wer durch os schoen Limburg goe vaare! 

Tja, ik zal het even vertalen.

We kunnen eindelijk weer door ons Mooi Limburg gaan rijden.

Op 15 mei is er weer een tourrit door het Limburgse landschap uitgezet.

We starten in Mheer waarna we de landsgrens oversteken richting België. Hier zal de voerstreek doorkruist worden en kunnen de verschillen tussen het Nederlandse en Belgische wegennet geproefd worden. En wees gerust, er is al heel veel verbeterd aan de Belgische wegen, die zijn de laatste jaren zelfs geschikt gemaakt voor Sevens. We passeren hier o.a. kasteel Beusdael, een wonderschoon gelegen kasteeltje met prachtig uitzicht.

Bij het toeristische plaatsje Slenaken, waar voldoende gelegenheden voor een lunch of koffiepauze zijn, komen we Nederland weer binnen en gaan we genieten van de kleine wegen rondom de befaamde Mergellandroute. Hier zoeken we vooral de kleine wegen en de heuvels, dalen en kronkelwegen op.

De route bestaat uit twee delen , het eerste deel eindigt bij Restaurant Gerardushoeve wat tevens een prima lunch locatie is. Het einde van de rit zal ook in het diepe zuiden zijn, dicht nabij de A2, waardoor de terugreis vlot kan verlopen. De eindlocatie is Brasserie Boave de Wesch in Noorbeek.

Voor degenen die in het zuiden willen overnachten, want er is voldoende reden om er een dagje aan vast te plakken, is er in de buurt van Mheer voldoende overnachtingsmogelijkheid (Slenaken, Epen, Valkenburg, etc.).

We hopen dit keer op goed weer, onze Limburgrit in 2020 is helaas letterlijk “in het water gevallen”.

We zullen dit keer “een worst naar de nonnen in Wittem brengen”, wat volgens oud katholiek boerenbijgeloof moet zorgen voor goed weer. Dit zou voldoende garantie moeten zijn toch? ?

Tot 15 mei in Mheer

MARCEL & SONJA HENDRIKX

 

link naar de route 

Back To Top