skip to Main Content

Mooi Gaasterland

Evenementen > 2023 > mei > Mooi Gaasterland

Over dit evenement

Door Bert Looman

Industrieweg 2, Lemmer

Waar:              Nederland – Friesland

Locatie:          Beachclub Lemmer

Adres:            Industrieweg 2, 8531 PA Lemmer

Organisatie:    Germ

Het werd weer eens tijd voor mij om een toertocht te organiseren voor de Sevenclub en de KCC. Aangezien ik zelf wel eens ga toeren in Gaasterland leek het mij logisch om daar een rit uit te zetten. Gaasterland ligt in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslan.

De streek is, anders dan het overwegend vlakke weidekarakter van Friesland, juist glooiend en Bosrijk. Deze reliëfs heetten vroeger gaasten. Het zijn in de ijstijd opgestuwde keileemruggen, overdekt met een laag zand. De keileemruggen waren een natuurlijke zeewering tegen het water van de Zuiderzee en zijn dat nu nog voor het IJsselmeer.

We starten vanuit de Beachclub Lemmer waar we de Sevens op het strand mogen parkeren en uitzicht op het IJsselmeer hebben. Vervolgens volgen we de kustlijn tot aan het vissersplaatsje Stavoren. Vanuit Stavoren vervolgen we onze route landinwaarts. We passeren onder andere Elahuizen, Balk, Rijs, Oude Mirdum, Sondel, Oosterzee.

We eindigen de tocht in de startlocatie Beachclub Lemmer. Strandweer is besteld en ik hoop op een mooie meeting.

Meld je aan op de site, zodat we een indruk hebben wie er allemaal komen ivm de organisatie.

Groeten Germ.

link naar de route 

Back To Top