skip to Main Content

Mixing the Seven Up

Evenementen > 2023 > augustus > Mixing the Seven Up

Over dit evenement

Door Bert Looman

Beesd

Waar:              Nederland – Gelderland

Locatie:          Heerlijkheid Mariënwaerdt

Adres:            Oude Waag 21, 4153RC Beesd

Organisatie:    Tonarius & Mini 7 Club Nederland  

Deze rit wordt samen met de Mini 7 Club Nederland georganiseerd dus belooft een mooie mix te worden van karakteristieke auto’s.

Mixing the Sevens up! 6 Augustus 2023

Zeven is niet alleen een heilig getal, maar ook een populair getal voor autofabrikanten: Lotus, Mazda, BMW, Austin, Donkervoort, Audi, Renault (en ik zal er vast vergeten) hebben allemaal een type met een 7 in de naam. En anders wel 77 (zoals SSCN leden met een VM weten), waarbij ik DAF mee tel: hun 77 kwam echter als Volvo 343/345 op de markt.

7 dus. Om precies te zijn een rit voor leden van de Super Seven Club Nederland én van de Mini Seven Club Nederland. En als je in rijke bezit bent van beide, dan kan je natuurlijk met partner met zowel een Lotus 7 (-achtige) als een Mini meedoen! Organisatie is ook joint-effort van SSCN (Tonarius) & MSCN (Natascha).

De rit is centraal in Nederland en zal starten op een heus landgoed: Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd, vlak bij de A2. Met 900 hectare is dit het grootste privé bezit (als we leden van ons Koninklijk huis niet meetellen) in Nederland en sinds 1734 in handen van adelijke familie Verschuer. De familie bedrijft op duurzame en biologisch wijze akkerbouw en veeteelt en gebruikt veel van de producten in haar eigen restaurants en landgoedwinkel. Een kort bezoekje aan de winkel is een tip.

In de heerlijkheid staat vanaf 10.00 uur koffie/thee gebak klaar en mogen we als 7 leden apart parkeren op het grasveld naast het uitgebreide terras (rij langs de parkeerplekken rechtdoor) . Een zeer ruime plek om onze 7’s op te stellen, te bekijken en fotograferen met een bos als achtergrond.En waarschijnlijk veel aanspraak van vroege vogels op het terras.

Van daaruit maken we een mooie tocht door het Rivierenland van Gelderland (tussen Waal en Lek/Nederrijn). Om de hoek van Mariënwaerdt (als je van A2 komt) zit een tankstation. Voor een ruime lunch locatie maken we mogelijk uitstapje naar provincie Utrecht (Rhenen) en dus over de Rijn. We eindigen in het centrum van Geldermalsen op een ruime (Zondag gratis) parkeerplek. Hier vind je een snackbar (met sushi), een PLUS supermarkt (sinds 2022 heeft óók Geldermalsen nu zondagsopenstelling toegestaan), 2 restaurants/café’s met terras en 2 take-outs (pizza/shoarma en chinees/wok). Geldermalsen is vlak bij zowel A15 als A2 voor een snelle thuistocht. Maar ook de Heerlijkheid is dichtbij om nog snel Landgoedwinkel te bezoeken (tot 18.00) of iets te eten (tot 20.00).

Graag tot Zondag 6 Augustus!

Locatie: Heerlijkheid Mariënwaerdt
Adres: Oude Waag 21, 4153RC Beesd (Gelderland)

link naar de route 

Back To Top