De Seven

De Seven is er in de loop der jaren verschenen in vele varianten, allen gebaseerd op het oorspronkelijke Lotus 7 ontwerp van Colin Chapman. Een Seven is een compacte, lichtgewicht sportwagen met een open cockpitontwerp, wat betekent dat de auto meestal geen dak of zijruiten heeft. De nadruk bij een Seven ligt op een minimalistisch ontwerp en uitstekende wendbaarheid

Kenmerken van een Seven zijn onder andere:

  1. Lichtgewicht: Een Seven is gebouwd met een laag gewicht als prioriteit. Dit wordt vaak bereikt door het gebruik van een buizenframe en lichtgewicht materialen zoals aluminium of composietpanelen voor de carrosserie.
  2. Prestaties: De auto is ontworpen om indrukwekkende prestaties te leveren, voornamelijk vanwege het lage gewicht en een laag zwaartepunt. Hierdoor kan een Seven snel accelereren en scherpe bochten nemen.
  3. Achterwielaandrijving: De meeste Seven-modellen hebben achterwielaandrijving voor een sportieve rijervaring en goede wegligging.
  4. Eenvoudig interieur: Het interieur van een generieke Seven is doorgaans minimaal en functioneel. Er zijn meestal twee zitplaatsen.
  5. Kitcar-optie: Veel Seven-varianten worden aangeboden als kitcars, wat betekent dat eigenaren de auto zelf kunnen bouwen. Dit draagt bij aan de populariteit van dit type auto onder doe-het-zelvers.

Kortom, een Seven is een sportwagen die zich onderscheidt door zijn lichte gewicht, minimalistische ontwerp en focus op pure rijervaring. Het is een geliefde keuze bij autoliefhebbers en coureurs die de voorkeur geven aan een compromisloze benadering van autorijden.

Overzicht van Seven modellen van onze leden

In de loop der jaren hebben wij een archief opgebouwd met informatie over de meeste Seven fabrikanten en modellen die er geproduceerd zijn wereldwijd.