Een nieuwe naam, maar het vertrouwde bedrijf en team. Sinds kort is ‘AD autobedrijf’ ingewisseld voor ‘Autovakmeester’ van Lopik. Een bijkomend voordeel is dat de service, die al goed was, nu nog verder is uitgebreid.

Door de tijd heen heeft het autobedrijf, dat op de dijk in Boven-Hardinxveld achter tankstation Lukoil  verscholen is, al flink wat veranderingen meegemaakt. ,,Het begon als Koffiepolder”, vertelt Wim van den Hil. ,,In 1987 werd het Autobedrijf van Lopik. We sloten ons aan bij AD autobedrijven, een internationale garageformule waaronder in Nederland circa 130 autobedrijven opereren.

Van Lopik is gevestigd aan de Rivierdijk 383. Autobezitters kunnen er terecht voor onderhoud, (airco)reparatie, schade- en ruitherstel en banden. Het bedrijf verkoopt nieuwe en gebruikte auto’s van alle merken met als specialiteit lichtgewicht sportwagens. Dit maakt het mogelijk om reparaties tegen een scherpe prijs op dealerniveau uit te voeren.”

De KNAC is, net als alle andere merkenclubs, ook een club (vereniging). We zijn de oudste autoclub in Nederland (opgericht in 1898), founding member van de FIA én als enige autoclub koninklijk (sinds 1913). Ook is de KNAC een algemene club van autoliefhebbers en niet verbonden aan een bepaald automerk. De afgelopen jaren hebben meerdere clubs ons benaderd om samen te gaan werken. Vorig jaar hebben wij het initiatief genomen om met een viertal verschillende merkenclubs te gaan praten en de mogelijkheden voor samenwerking te onderzoeken. Uit deze gesprekken zijn ideeën en voorstellen gekomen die geresulteerd hebben in een “KNAC vriendenlidmaatschap” voor merkenclubs.

Wij zijn een klein toch krachtig autobedrijf dat zich toelegt op diverse autotechnische gebieden en houden hierbij betaalbaarheid hoog in het vaandel.

Uiteraard zal een auto die gebruikt wordt aan slijtage onderhevig zijn maar ook de zogenaamde boodschappenauto behoeft de nodige aandacht. Bij ons kunt u terecht voor zowel de “grote” alswel de “kleine” onderhoudsbeurt alswel de jaarlijkse verplichte APK keuring.

Naast het reguliere onderhoud kunt u bij ons terecht voor allerlei werkzaamheden betrefende 4×4 terreinwagens. Of het nu gaat om een lier of verfraaing, in overleg is bijna alles mogelijk.

Bovendien kunt u met schades aan uw geliefde vierwieler bij ons terecht. Wij zorgen er voor dat alles weer tip in orde komt. Mocht u op zoek zijn naar andere auto, wij hebben regelmatig aanbod van leuke betaalbare auto’s in diverse klasses.

Autotechniek R. Bakker

Al meer dan 20 jaar is Van Kronenburg Autosport bezig met het ontwerpen, ontwikkelen en bouwen van high performance motoren voor verschillende toepassingen. In de beginjaren maakte men gebruik van verschillende typen motormanagement systemen. Door ontevredenheid over het aanbod op dit gebied, is er besloten om een eigen betaalbaar management systeem te ontwikkelen. Het doel van deze systemen die uiteindelijk zouden uitgroeien naar de Kronenburg Management Systems (KMS), was dat het simpel, betrouwbaar maar toch effectief moest zijn tegen een betaalbare prijs. Met deze filosofie heeft van Kronenburg Autosport een systeem kunnen ontwerpen wat geschikt is voor 90% van alle toepassingen.

Eigenaren en oprichters Willem & Joke van der Kooi zijn alweer bijna 20 jaar officieel importeur van het sportwagen merk Lotus. Ooit begonnen als Opel dealer besloot Willem om enig moment te gaan doen wat hij leuk vond en waar zijn hart lag en nog steeds ligt, het importeren en verkopen van het merk Lotus. Om het merk meer bekendheid te geven is hij gestart met racen in de Lotuscup Europe en race nu met het team in de Supercar Challenge. Naast Lotus voert Van der Kooi, om in Engelse traditie te blijven, ook het merk Caterham. Zowel de kit, als een kant en klare Caterham (straat of race versie) zijn leverbaar. We werken vanuit twee vestigingen, een verkoop- en servicepunt Amsterdam en de hoofdwerkplaats en showroom in Lochem.

Beide vestigingen zijn niet te groot waardoor we een prettige klantvriendelijke sfeer kunnen handhaven, waar een klant niet alleen kan komen als er wat aan de Lotus of Caterham moet gebeuren, maar ook gewoon voor een kop koffie en informatie. Jan van der Kooi runt Amsterdam en Mart van der Kooi treft u in Lochem. Op onze website treft u geregeld nieuws en alle actuele evenementen aan. We nodigen u van harte uit om eens een kijkje te komen nemen in onze vestigingen. Tot ziens!!

Hét autobedrijf in Noord-Nederland. Geboren uit een passie voor auto’s en sinds 1924 een begrip in de autowereld. Waar zelfs coureurs en raceteams komen voor technische ondersteuning.

Wij hebben de kennis, gereedschappen, ervaring en contacten om Jaguars, BMW’s en andere exclusieve auto’s te repareren, restaureren en onderhouden. Ook voor klassiekers hebben wij gepassioneerde en ervaren monteurs.

Bij Garage Caspers kunt u dagelijks terecht voor apkonderhoud(winter)banden opslag en bemiddeling in de aan- en verkoop van occasions. Daarnaast kunnen wij alle (winter)banden merken leveren tegen scherpe prijzen.

Onze garage bevindt zich in Eelde (Noord-Drenthe), nabij Groningen en Assen, vlak aan de A28 (afrit De Punt)

Car Guys, detailing à la carte is ontstaan door de ervaringen die Bas Venema en Robert Sesselaar hebben opgedaan tijdens hun werk als professionele autoreinigers op locatie. Het vele contact met klanten en hun auto’s heeft een goed beeld gebracht van de diverse wensen van de klanten. Hierdoor kunnen wij de klant nog meer van dienst zijn.

Veel van deze werkzaamheden kunnen niet op locatie van de klant worden uitgevoerd. Simpelweg, omdat het weer het niet toelaat en/of er bepaald gereedschap aanwezig moet zijn.

RoltechTuning is de specialist in Chiptuning van Auto’s bedrijfswagens, agrarische voertuigen en in het afstellen van vrij programmeerbare motormanagementsystemen (stand-alone ECU’s) voor kitcars, rally-, circuit- en crossauto’s. Het tunen van een voertuig zorgt voor meer power en een lager brandstofverbruik!

Vakantiewoning / B&B Het Pipeluurtje ligt pal aan een zijtak van de IJssel. Prachtig uitzicht op de uiterwaarden en het water. Geniet op deze schitterende locatie in de IJsselvallei (tussen Achterhoek en Veluwe) van wandelen, fietsen, oever-picknicken, en bezoek de historische (Hanze)steden zoals Doesburg, Bronkhorst, Zutphen en Deventer. Midden in de natuur, veel privacy, maar toch ook een restaurant op loopafstand. Vanuit de tuin daalt u af in de uiterwaarden.

Het Pipeluurtje ligt tegen De Pipeluur aan, een boerderij uit het einde van de 18e eeuw, die nu niet meer als agrarisch bedrijf in gebruik is. Het Pipeluurtje is kleurrijk en sfeervol ingericht. In de woonkamer vindt u een tv en een gezellige zithoek.

De keuken is ruim en compleet ingericht met gasstel en combi-magnetron. Rondom het verblijf is een ruime tuin met 2 zitjes. In beide slaapkamers staan comfortabele bedden. De doucheruimte biedt een eenvoudige douche en een toilet. Het Pipeluurtje  is ongeveer 60 m2 en heeft een ruime tuin. Het uitzicht is oneindig!

Wij hechten veel waarde aan een persoonlijk advies dat past bij úw situatie, onze adviseurs staan voor u klaar. Of het nu gaat om uw verzekeringen, hypotheek of uw oudedagsvoorziening. Bij Fidus hebben wij de kennis in huis u op alle fronten te ondersteunen en te adviseren. Eén aanspraakpunt voor al uw financiële producten. Bij Fidus krijg je als clublid korting op je Seven verzekering!!

Bij Silverstone kunt u karten op een spectaculaire kartbaan, laser gamen in een van de grootste lasergame arena’s van Europa, bowlen op een van onze nieuwe LED bowling banen, dineren in verschillende themaruimtes, kinderfeestjes organiseren en nog veel meer.

  • Snelste kartbaan van Nederland!
  • Grootste lasergame arena van Europa!
  • Leukste partycenter van Noord-Holland!
  • Bowlen op onze nieuwe LED bowling banen!

Silverstone heeft als derde in Nederland een eigen Bungee voetbal arena. Niet zo groot als de doorsnee voetbal arena’s en ook geen groen gras, maar wel minstens net zo leuk! In Japan is dit dé nummer één sport van het land. Bij Silverstone is het een spectaculaire- maar ook humoristische activiteit. Omdat we niet allemaal het postuur hebben van een echte Sumo Worstelaar, zijn er pakken beschikbaar, die het effect zo dicht mogelijk benaderen. Tot snel

Elmar zorgt voor professioneel machinaal borduurwerk. Borduurwerk is een duurzaam product en geeft een exclusieve uitstraling aan uw kleding c.q. bedrijfskleding. Het maakt relatiegeschenken en cadeaus exclusief en persoonlijk door bijvoorbeeld uw logo, naam, of afbeelding te laten borduren. Bij ons staat kwaliteit in kleding/mode en borduurwerk hoog in het vaandel. Om uw design zo sprekend mogelijk te maken gebruiken wij borduurgaren van het merk Madeira. Wij beschikken over een eigen ontwerp afdeling waar de door u aangeleverde logo’s of andere plaatjes door digitalisatie geschikt gemaakt worden om geborduurd te kunnen worden.

Body Stress Release (BSR) is een gezondheidstechniek die het individuele welzijn bevordert. Ervaart u pijn, ongemakken of beperkingen? Veel klachten hebben een logische oorzaak: vastgezette spanning in spieren of bindweefsel. Dit wordt ook wel lichaamsspanning of body stress genoemd. BSR stimuleert het lichaam om die vastgezette spierspanning los te laten. Een release is precies en effectief. De techniek is geschikt voor iedereen met klachten, jong én oud.

Hier de overeenkomst met FIDUS met de afspraak voor het komende jaar

Fidus_Verzekering_2024

De site van Ando Brouwers

Leuke tips en veel informatie over zijn Donkervoort S8AT

Website: http://www.s8at.nl

De site van Marcel Hendirkx

Marcel heeft in 2013-2014 zijn eigen Seven geheel zelf bebouwd . Een mooi verslag met vele tips staat op zijn eigen website inclusief de typegoedkeuring door de RDW!

Website: marcel-hendrikx.nl

Kit Car Club Nederland

kitcarclub.nl

Donkervoort Touring Club Nederland

donkervoorttoeringclub.nl

7 & Roadsterclub belgië

7rcb.be

Caterham & Lotus Seven Club

caterhamlotus7.club

Westfield Sports Car Club

wscc.co.uk

RHOCAR- The UK Kit Car Club

rhocar.org

Lotus Seven  owners Switserland

lsos.club

Seven IG Duitsland

seven-ig.de

Lotus Club Danmark

lotusklub.de

Lotus Sven Club Duitsland

lscd.de

Lotus 7 Club Italia

lotus7clubitalia

Importeurs en fabrikanten

Caterham Cars
http://www.caterham.co.uk

Caterham Import Nederland van der Kooi Sportscars
http://www.caterhamcars.nl

Seventh auto’s (Caterham & Lotus Specialist)
http://www.caterham.nl

Caterham Cars USA
http://us.caterhamcars.com/

Caterham België
http://int.caterhamcars.com/welcome-caterham-belgium

Caterham import Duitsland
http://www.7cars.de

Donkervoort Automobielen
http://www.donkervoort.nl

Johan Albers Donkervoort specialist
http://www.autoalbers.nl

VM Seventy-Seven
http://www.vm77.nl

VM Seventy-Seven
http://www.vm-77.de

Westfield Sports Cars
http://www.westfield-sportscars.co.uk/

Westfield Holland
http://www.westfieldholland.nl/

Dax Benelux
http://www.daxbenelux.com

Fraser Seven, niet in Nederland maar wel mooi
http://www.fraser.co.nz/

HKT Seven Germany
http://www.hkt-7.de

RCB Duitsland
http://www.rcb7.de/

Tiger racing Engeland
http://www.tigerracing.com/

Autobladen

In deze categorie proberen we een overzicht te maken van bladen die voor een Seven rijder interessant kunnen zijn.

Carros premium cars an prominent people.
http://www.carros.nl

Classic Cars and Lifestyle – magazine is gratis! Het gaat over oldtimers, lifestyle, Engeland en reizen.
www.classiccarsandlifestyle.com

Autovisie
http://www.autovisie.nl

Autoweek
http://www.autoweek.nl

Great British Cars
http://www.greatbritishcars.nl

Boekenplank

Over de Seven zijn door de jaren heen heel wat boeken verschenen en hier willen we een links geven naar websites waar voornamelijk Seven boeken en publicaties zijn gedocumenteerd. Mocht u nog een webpagina weten die nog niet opgenomen is mail het naar sitebeheer@sevenclub.nl

http://www.lotus7register.co.uk/ser1page.htm

https://7rcb.be/page.php?id=136